20 Ocak 2015, 18:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeler: 1,5 su bardağı pilavlık bulgur Yarım su bardağı yeşil mercimek 1 tane büyükçe soğan (soğan ne kadar çok olursa tadı güzel olur.) 1 tane et bulyon Tuz 3 su bardağı sıcak su Hazırlanışı: İlk önce mercimekleri 10 dakika haşlayıp pişirin ki kara suyunu atsın.Tencereye soğanı ince ince kıyın.Pişen soğanların üstüne bulguru koyun 5 dakika kadar kavrulsun.Mercimekleri ilave edin.Bulyonunu ve tuzunu koyun çünkü tek bulyon yeterli gelmiyor.Suyunu da dökün suyunu çektikten sonra 15 dakika demlendirin ve servis yapın. NOT: Aslında Hatay’da mercimek kaynadıktan sonra bulgur ilave edilir.Başka bir tavada soğanlar zeytinyağında pişirilip üstüne dökülür.O da güzel oluyor ama ben pilavın sarı olmasını sevdiğim için mercimeğin kara suyunu kullanmıyorum | |
|
Etiketler |
bulgur, mercimekli, pilavı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dereotlu Bulgur Pilavı | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 25 Şubat 2014 13:15 |
Bulgur Pilavı Tarifi | Peri | Makarnalar Pilavlar | 8 | 11 Kasım 2010 00:01 |
Fasülyeli Bulgur Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:55 |
Baharatlı Bulgur Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:49 |