20 Ocak 2015, 18:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamsi Pilavı Malzemeler: Yarım kilo hamsi 1,5 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan yenibahar karabiber sıvı yağ margarin,tuz Hazırlanışı: Isıya dayanıklı borcam margarinle yağlanır. Kılçıkları ayıklanan hamsilerin dış yüzeyleri, dışa gelecek şekilde, tencereye dibinden başlanarak sık bir şekilde sıralanır.(hamsiler pişince kendini çekiyor) Hamsilerin üzerine iç pilav dökülür, kalan hamsiler pilavın üzerine sıralanır, bir iki parça margarin veya tereyağı koyulup 200 derece fırında 40-45 dakika hamsiler kızarana kadar pişirilir. İç pilav: yemeklik doğranan soğan sıvı yağda kavrulur,(fıstık seviyorsanız dolmalık fıstık koyun)üzerine pirinçler ilave edilir. Pirinçler biraz kavrulduktan sonra, yenibahar, karabiber, tuz ve su koyulup normal pilav gibi pişirilir. Pilav suyunu çektiğinde demlenmeden hamsilerin üzerine dökülür Not: hamsilerin dış yüzeylerini mısır ununa bulayabilirsiniz, hamsi miktarına göre pirincinizi ve tencerenizi ayarlayın. | |
|
Etiketler |
hamsi, pilavı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
100 Hamsi. | Düş | Fıkra | 1 | 29 Ekim 2011 01:38 |
Hamsi Diblesi | Sır | Yemek Tarifleri | 0 | 05 Ekim 2011 15:15 |
Hamsi Turşusu (Hamsi'den Turşuda olurmuş ) | Sevda | Deniz Ürünleri | 1 | 23 Eylül 2011 13:36 |
Hamsi Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:58 |