20 Ocak 2015, 18:25 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zereşkli Pilav Tarifi Pilavı ortası delik kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin. Zereşkli Pilav Malzemeler 1 su bardağı pirinç Yarım su bardağı zereşk (İran'da bulunan bir tür baharat) Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı margarin 1.5 su bardağı sıcak su 1 tavuk but Zereşkli Pilav Kızartmak için: sıvıyağ Zereşkli Pilav Hazırlanışı Küçük bir tavada zereşk, 1 kaşık sıvıyağ, tozşeker ve safranı karıştırın. Orta ateşte 5 dakika kavurun. Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın. 1.5 bardak su ve margarini ekleyip sade pilav olarak pişirin. Tavuk budunu haşlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp tavuk butu kızartın. Pilavı ortası delik kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin. Sıcak servis yapın. | |
|
Etiketler |
pilav, tarifi, zereşkli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pırasalı Pilav Tarifi | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Temmuz 2014 17:14 |
Kalbuni Pilav Tarifi | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Temmuz 2014 17:08 |
İç Baklalı Pilav Tarifi | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 12 Haziran 2013 15:55 |
İç Pilav Tarifi | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 04 Ekim 2010 04:13 |