10 Ekim 2014, 22:11 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Lumaconi Rigati Makarna Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 200 gram Lumaconi rigati makarna İç harcı için: 25 gram zeytinyağı 50 gram kuru soğan 50 gram kabak 50 gram havuç 50 gram taze fasulye 100 gram ıspanak 100 gram ayıklanmış jumbo karides 2 gram tuz 2 gram karabiber Rokfor sos için: 50 gram rokfor 100 gram krema 1 diş sarımsak 5 gram karabiber Beşamel sos için: 500 gram süt 25 gram un 50 gram tereyağı 1/2 adet kuru soğan 3 adet karanfil 1 bağ buket garnie (karışık sebze demeti) 5 gram tuz 5 gram karabiber 1 adet muskat cevizi Pesto sos için: 75 gram fesleğen 50 gram çam fıstığı 10 gram sarımsak 75 gram zeytinyağı 2 gram tuz 2 gram karabiber NASIL YAPILIR? Makarnanın iç harç dolgusunu hazırlamak için; soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun. Kabuğunu soyduğunuz kabak ve havucu soğanlarla uyumlu olacak şekilde doğrayın. Ispanakları incecik kıyın. Karidesleri minik minik doğrayın. Ortadan ikiye kestiğiniz fasulyeleri incecik kıyın. Zeytinyağında kavrulan soğanlara doğranmış karides ve sebzeleri sırasıyla ekleyin. Tuz ve karabiber ilavesiyle 10 dakika kadar soteleyin. Lumaconi rigati makarnayı, kaynar suda 12 dakika kadar haşlayın. Haşlanan makarnaları, dağılmalarına izin vermeden dikkatlice bir servis tabağına çıkartın. Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını bir tavada eritin. Azar azar un ekleyip, tereyağında kokusu çıkana kadar kavurun. Sosa lezzet vermesi için kuru soğana karanfil tanelerini batırın. Elinizin altında bulunan sebzeleri, bir tülbent ya da sebze kabuğuna sararak sosun aromasını arttırmaya yönelik buket garnie denilen bir aroma bohçası hazırlayın. Sosa ekleyeceğiniz sütü, karanfilli kuru soğan ve buket garnie ilavesi ile 2-3 dakika kadar kaynatın. Aromalanan sütü süzüp, azar azar kavrulmuş una ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın. Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat cevizi ile lezzetlendirdiğiniz beşamel sosu, sote sebzeler ile harmanlayın. Makarnaların iç kısmını hazırladığınız sote sebzeli karışım ile doldurduktan sonra resimde olduğu üzere servis tabağına yerleştirin. Rokfor sosu hazırlamak için; rokfor peyniri, krema, sarımsak ve karabiberi küçük bir sos tenceresinde 1-2 dakika kadar kaynatın. Rokfor sosa renk vermesi için hazırlayacağınız pesto sos için; fesleğen ve çam fıstıklarını havanda ezin. Azar azar eklediğiniz zeytinyağı ile yoğun bir kıvam alana kadar çırpın. Tuz ve karabiber ekleyin. Servis tabağına aldığınız makarnaların üzerine öncelikle rokfor sosu ardından pesto sosu gezdirin ve lezzeti içinde saklı olan dev makarnaları, sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
lumaconi, makarna, rigati |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karnıbaharlı Makarna | yoSun | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Kasım 2010 14:23 |
Cevizli Makarna | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:39 |
Fırında Makarna | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 12 Nisan 2009 17:50 |
Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna | Kralice | Makarnalar Pilavlar | 1 | 12 Mart 2009 15:31 |