🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Yufka mantısı tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Yufka mantısı tarifini sizlere sunuyor! Makarna - Mantı Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Yufka mantısı tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle! Yufka mantısı tarifi malzemeler:
4 yufka
300 gr. kıyma
1 soğan
1 çay bardağı ayran
100 gr. margarin
Tuz
Karabiber
Sos Malzemesi
4 diş sarımsak
250 gr yoğurt
2 yemek kaşığı margarin
Kuru nane
Kırmızı pul biber
Yufka mantısı tarifi hazırlanışı:
Soğanı rendeleyin.
Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
Yufkaları ortadan ikiye bölüp sekiz yarım yufka elde edin.
Kıymayı sekize bölün.
Bir yufkayı tezgaha yayın.
Üzerine fırçayla önce ayran sonra erittiğiniz margarin sürüldükten sonra kenarlarını hafifçe içe doğru kıvırın.
Kıymadan bir parça alıp yufkanın geniş kenarına serin.
Rulo yaparak yufkayı sarın ve 2'şer cm genişliğinde kesin.
Tüm yufkaları ve kıymayı aynı şekilde hazırlayın.
Fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine kalan eritilmiş margarin sürüldükten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Servis tabağına alın.
Sos Hazırlanış
Sarımsaklı yoğurt, Teremyağ ile kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.
Sos Hazırlanış
Sarımsaklı yoğurt, margarin ile kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.