04 Ekim 2014, 11:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kızarmış Havuçlu Körili Pilav Malzemeler 3 yemek kaşığı (100 gr) tereyağ 1 adet ince doğranmış soğan 4 diş sarımsak 2 su bardağı rendelenmiş havuç 2 su bardağı (400 gr ) yarım saat önceden sıcak tuzlu su ile ıslatılmış pirinç 1 adet kırmızıbiber 3 su bardağı (600 ml) su 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı köri Üzeri için: Taze çekilmiş karabiber İnce kıyılmış maydanoz Tarif tereyağ’mızı tenceremizde eritip içine soğan, sarımsak ve havuçlarımızı ekleyerek kavuruyoruz. Havuçlarımız iyice kızarana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra yıkanmış pirinçlerimizi ve ince doğranmış kırmızıbiberlerimizi de ilave edip pirinçlerimiz şeffaflaşana kadar kavuruyoruz. Son olarak ölçülü suyumuzu, tuz ve körimizi ekleyip pilavımızı kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pilavımız suyunu çektikten sonra altını kapatıp 10 dk demlendiriyoruz. Üzerine taze karabiber ve kıyılmış maydanoz serperek servis ediyoruz. Püf Noktası: Pilavımızda kullandığımız köri, havuca oldukça yakışan bir baharattır. İstersek pilavımızı tavuk suyu ile pişirip tavuk parçaları ile sunarak daha da zengin bir lezzet elde edebiliriz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
|
Etiketler |
havuclu, kızarmış, körili, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İspanyol Mutfağı'ndan Kızarmış Kalamar, Kızarmış Biber Sosu İle | Elysian | Dünya Mutfakları | 2 | 25 Mayıs 2014 13:16 |
Kızarmış Pilav - Çin Mutfağı | Sevda | Dünya Mutfakları | 1 | 20 Temmuz 2013 19:55 |
Kızarmış Pilav | Violent | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mayıs 2013 23:01 |
Körili Sos | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 10:50 |
Şam Fıstıklı Pilav Eşliğinde Kızarmış Tavuk | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 23:23 |