![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kavurmalı Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 500 gram kavurma 1,5 su bardağı pirinç 2,5 su bardağı sıcak et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz NASIL YAPILIR? Tereyağlı pilavı hazırlamak için ayıkladığınız pirinçleri berrak bir su çıkana kadar bol suda yıkayın. Suyunu süzdürün. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını aktarın. Pirinçleri tencereye alın ve orta kısımları şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun. Kavrulan pirinçlere sıcak durumda olan et suyunu ekleyin. Sadece bir kez karıştırdığınız pilavı, et suyu kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin. Hemen ardından kapağını kapatın ve kısık ateşte, pirinçler göz göz olana kadar yaklaşık 12 dakika kadar pişirin. Mis gibi tereyağlı, dumanı üzerinde pilavınız hazır. Ancak servis edilmeden önce dinlenmesi gerekiyor. Kağıt havlu ya da temiz bir mutfak bezi kullanarak tencereyi sarın ve demlenmesi için pilavı bekletin. Bu esnada kavurmayı küçük küpler halinde kesin. Kendi yağı yeterli olacağı için ekstra yağ kullanmadan kızgın bir tavada renk alana kadar kavurmayı pişirin. Demlenen pilavdan arzu ettiğiniz oranda servis tabağına alın. Pişirdiğiniz kavurmadan üzerine ekledikten sonra kavurma donacağı için bekletmeden sıcak olarak servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kavurmalı, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kavurmalı Örgü Peynirli Sandviç | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 08 Haziran 2014 09:44 |
Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:09 |
Kavurmalı Bulgurlu Çorba | YapraK | Çorbalar | 0 | 01 Nisan 2009 04:32 |