03 Temmuz 2014, 17:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İstanbul Pilavı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 su bardağı pirinç İki buçuk su bardağı su 1 adet tavuk göğsü Bir tutam safran 3 çorba kaşığı tereyağı 50 gram badem 1 su bardağı bezelye 1 çay kaşığı toz zencefil 50 gram kabuksuz antepfıstığı Tuz İstanbul Pilavı Yapılışı TAVUK etini haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Safranı yarım kahve fincanı suda yarım saat bekletin. Diğer taraftan pirinçleri yarım saat tuzlu suda beklettikten sonra yıkayıp suyunu süzün. Tereyağını eritip bademleri 1-2 dakika kavurun ve üzerine pirinçleri ekleyin. Birlikte 5 dakika daha kavurun. Safranı tavuk suyuna karıştırın. Tavuk etlerini elinizle didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu, kavurduğunuz pirince ekleyin. Üzerine safranlı tavuk suyunu ekleyip suyu çekilene kadar kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatıp fıstıkları pilava ekleyip karıştırın. Demlendirdikten sonra servis yapın. sofra | |
|
Etiketler |
pilav tarifleri, pilavlar, pilavı, resimli tarifler, resimli yemek tarifleri, tarifi, yemek tarifleri, İstanbul |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çin Pilavı Tarifi | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Temmuz 2014 17:20 |
Söke Pilavı Tarifi | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Temmuz 2014 17:11 |
Perde Pilavı Tarifi | Sevda | Makarnalar Pilavlar | 0 | 21 Ocak 2012 06:33 |
Bulgur Pilavı Tarifi | Peri | Makarnalar Pilavlar | 8 | 11 Kasım 2010 00:01 |
Ankara Pilavı Tarifi Hazırlanışı | yoSun | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Kasım 2010 14:22 |