03 Temmuz 2014, 17:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kalbuni Pilav Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 su bardağı baldo pirinç 1 kahve fincanı kuş üzümü 1 kahve fincanı rezaki kuru üzüm 1 kahve fincanı İzmir üzümü (siyah kuru üzüm) 500 gram kuzu kuşbaşı eti 5 su bardağı et suyu 10 çorba kaşığı tereyağı 50 gram badem (haşlanıp, kabukları soyulmuş) 1 kahve fincanı antepfıstığı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tarçın Kalbuni Pilav Yapılışı PİRİNCİ ayıklayın. Soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın. Tencereye etleri koyup, üzerlerine 3 çorba kaşığı et suyunu ekleyin. Etler suyunu çekip kızarıncaya kadar, ağır ateşte kavurun. Ayrı bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Bademleri ve fıstıkları koyarak sarartın. Üzümleri ekleyip karıştırın ve tavayı ateşten alın. Etlerin üzerine, yıkanmış pirinç, fıstıklı-üzümlü karışım ve kalan et suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kaynadıktan sonra ağır ateşte suyunu çektirin. Kalan tereyağını bir tavada eritin. Pilava ilave ederek, kısık ateşte 5 dakika daha çektirin. Pilavı ateşten alın. Tarçını serperek 20 dakika demlendirin. Sıcak olarak servis yapın. Aşçının notu: Üzüm çeşitlerini, kuruyemişçilerde bulabilirsiniz. sofra | |
|
Etiketler |
kalbuni, kalbuni pilav, pilav, pilav tarifleri, pilavlar, resimli yemek tarifleri, tarifi, yemek tarifleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İç Baklalı Pilav Tarifi | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 12 Haziran 2013 15:55 |
Mantarlı Pilav Tarifi | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 19 Mayıs 2013 00:30 |
Safranlı Pilav Tarifi | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 19 Mayıs 2013 00:30 |
İç Pilav Tarifi | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 04 Ekim 2010 04:13 |