![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Ispanak Sulu Bademli Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kg ıspanak 2 su bardağı sıcak su 2 su bardağı pirinç 1 su bardağı tuzsuz badem 1 çorba kaşığı tereyağı 2 adet yufka 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 adet yumurtanın sarısı Yapılışı ISPANAĞI incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün. Bademleri 5 dakika kaynatıp kabuklarını çıkarın. Daha sonra tencereye alıp, tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine pirinci ekleyip, kavurun. Ispanak suyunu ilave edin. Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte, göz göz olana dek pişirin. İki yufkanın arasına sıvıyağ sürüp, yufkaları üst üste kapatın ve çukur bir kabın içine yufkanın kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. İçine pişen pilavı boşaltıp, yufkanın kenarlarını içe doğru kapatın. Fırın tepsisine ters çevirip, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip, servis yapın. Afiyet olsun. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
bademli, ispanak, pilav, sulu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırında Kuzu Pirzola ve Bademli Pilav | Burce | Et Yemekleri | 0 | 21 Nisan 2012 05:18 |
Bademli Pilav | N999 | Makarnalar Pilavlar | 0 | 08 Şubat 2012 00:56 |
Sulu pilav (karaman) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 07 Ocak 2011 16:19 |
Bademli Sucuklu Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 13:50 |