29 Ağustos 2013, 17:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Piruhi Malzemesi: 1 kahve fincanı süt 7 kahve fincanı un 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz İç harcı için; 2 su bardağı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı kuru nane Üzeri için; 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 tatlı kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Tarifi: Unu tepsiye koyup ortasını havuz gibi açın. Yumurta, süt ve tuz ekleyip yoğurun. Sert bir hamur tutup, 20 dakika dinlendirin. Süzme yoğurt, kuru nane ve tuzu karıştırın. Hamurdan 2 adet beze yapın. Her bir bezeyi mantı hamuru kalınlığında açın. Hamuru büyük bir bardak ağzı ya da yuvarlak bir kalıpla kesin. Her yuvarlağın içine hazırladığınız yoğurtlu karışımdan koyun. Yarım ay biçiminde kapatın. Küçük boy poğaça kalıbıyla da mantıları kesip, kapatabilirsiniz. Bütün hamura aynı işlemi uygulayıp, un serpilmiş bir tepsiye dizin. Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın. İçine mantıları atın ve renkleri beyaza dönünceye dek pişirin. İyice süzüp, geniş bir servis tabağına alın. Üzerine tereyağında yaktığınız pul biberi gezdirip, servis yapın. İsterseniz üzerine de yoğurt dökebilirsiniz. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
|
Etiketler |
piruhi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Piruhi (Bilecik Yemekleri) | Violent | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Mayıs 2013 22:58 |