29 Ağustos 2013, 17:50 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ciğerli İç Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemesi: 500 gr kuzu ciğeri 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı çam fıstığı 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yeni bahar Tuz, karabiber Tarifi: • Bir tencerede tereyağını eritin. • Önce çam fıstıklarını kavurun. • Küp küp doğranmış ciğer, kuş üzümü ve birkaç tane karabiber ekleyerek, kavurmaya devam edin. • Üzerine tuz ve su ekleyerek kaynatın. • Islattığınız pirinci süzdürün, kaynayan su içerisine bırakın. • Hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. • 2-3 dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. • Suyunu çekince ateşten alın ve demlenmeye bırakın. • Tarçın, yeni bahar ve karabiber serperek hafifçe karıştırıp, sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
ciğerli, pilav, Üç |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ciğerli Biber Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 02 Şubat 2010 03:32 |
Ciğerli Tavuk Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 11 Ocak 2010 18:20 |
Ciğerli Omlet | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 16:51 |
Arnavut Ciğerli Bulgur Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:21 |
Ciğerli Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:35 |