29 Ağustos 2013, 17:42 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Portekiz Usulü Fırında Makarna Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 paket makarna, 250 gr yağsız sığır eti, 50 gr margarin, 1 kahve fincanı çamfıstığı, 1 kahve fincanı kuşüzümü, 25 gr kurutulmuş mantar (veya 250 gr. kültür mantarı), 2 tavuk karaciğeri, 4 çorba kaşığı ekmek tozu, 6 çorba kaşığı kaşarpeyniri, 4 yumurta yeteri kadar tuz ve karabiber Yapılışı: Kuşüzümleri küçük bir kapta ıslatılır. Mantarlar başka bir kapta soğuk suda ıslatılır. Makarna 5 bardak tuzlu suda haşlanır. Kıyma ve tavuk ciğerii makineden giçirilerek kıyılır veya nohut büyüklüğünde küçük küçük doğranır. Kurutulmuş mantar yerine kültür mantarı kullanılacaksaa, mantarlar ayıklanıp zarları çıkarıldıktan sonra doğranıp limonlu suya atılır Tencerede 25 gr margarin orta ateşte eritilir. Yağ eriyince, kıyılmış veya doğranmış et ile tavuk ciğeri içine atılır, tahta kaşıkla karıştırılarak bir süre kavrulur. Et kavrulunca mantarlar sudan çıkarılıp iyice sıkılarak suları alınır (taze mantarlar sadece süzülür) ve tenceredeki etin üstüne serpiştirilir. Yeteri kadar tuz ile karabiber serptikten sonra tencerinin kapağı kapatılıp çok hafif ateşte 30 dakika kadar pişirilir. Ara ara karıştırılan harca, gerekirse biraz sıcak su ilave edilebilir. Porselen bir kasede 3 yumurta ile rendelenmiş kaşar peyniri çırpılarak birbirine iyice yedirilir. Bu karışıma haşlanmış ve suyu süzülmüş makarna atıp harmanlanır. Harmanlamaya ara vermeden suyu süzülmüş çamfıstıkları ile çöpleri ayıklanmış kuşüzümü de katılır. Süslü bir kalıbı kalan yağla iyice yağladıktan sonra üstüne kurutulmuş ekmek tozu serpilir. Dördüncü yumurtada çırpılarak kurutulmuş ekmek tozunun üstüne dökülüp yayılır. Üzerine tekrar kurutulmuş ekmek tozu serpilir. Makarnanın yansı boşaltılır. Tahta kaşıkla makarna iyice bastırıldıktan sonra tenceredeki kıymalı karışım üstüne dökülüp yayılır. En üste de makarna boşaltılır ve kalıp 170° C ısıtılmış fırına sürülür. 45 dakika kadar pişirilen makarna fırından çıkarılıp, servis tabağına başaşağı edilerek alınır ve sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
fırında, makarna, portekiz, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sosisli Bezelyeli Fırında Makarna | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 27 Şubat 2013 16:07 |
Şakran Usulü Fırında Mercan Balığı (diyet) | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 22 Kasım 2012 23:30 |
Portekiz ve Portekiz Coğrafyası | Ezgi | Genel Coğrafya | 0 | 11 Ağustos 2012 18:25 |
Fırında Makarna | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 12 Nisan 2009 17:50 |
Fırında Sosisli Makarna | Kralice | Makarnalar Pilavlar | 1 | 12 Mart 2009 14:19 |