29 Ağustos 2013, 17:39 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mantarlı Makarna Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 500 gram makarna (1 numara) 12 bardak su Tuz 300 gram sığır eti 20 gram margarin (1 çorba kaşığı) 75 gram soğan (1 orta) 300 gram domates (2 orta) ya da 50 gram tuzsuz domates salçası (1/2 kahve fincanı) 250 gram et suyu (1 bardak) 500 gram mantar 20 gram tereyağı, ya da margarin (1 çorba kaşığı) 2 bardak su 2 tatlı kaşığı limon suyu Tuz Karabiber Üzerine: 80 gram tereyağı ya da margarin (4 çorba kaşığı) 50 gram rende gravyer peyniri (2 kahve fincanı) Yapılışı: 1 Bir orta boy tencereye; bir bardak et suyu, bir silme çorba kaşığı tereyağı, iki tatlı kaşığı limon suyu, iki tatlı kaşığı tuz ile, üç beş su yıkanmış, altları üst kısımlarından ayrılmış altlarının topraklı kısımları kesilmiş ve fındıkmantar koyarak, mantarları çok kuvvetli ateşte ancak beş dakika haşlamak ve tencereyi ateşten alarak, kevgirden geçirmeli, mantarların suyunu bir kaba süzmek, mantarları da bir tabağa alarak bir tarafa ayırmalıdır. 2 Sonra bir tencereye; 1 silme çorba kaşığı margarin koyarak ' kızdırmak sonra bu yağa, yağsız tarafından kuşbaşı doğranmış 300 gram dinlendirilmiş sığır eti katarak, et pembemsi bir renk alıncaya kadar arada bir karıştırmak, kuvvetli ateşte aşağı yukarı 10 dakika kızartmak, sonra buna; küçük kesilmiş 1 orta baş soğan, varsa 3 - 4 tane karabiber katarak, soğanlar esmerimsi bir renk alıncaya kadar kavurmakta devam etmeli; sonra da etlere; kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış iki orta domates, ya da yarım bardak su içinde eritilmiş yarım kahve fincanı konserve tuzsuz domates ve mantarların sularını da katarak tencerenin kapağını kapatmalı, salça suyunu çekip de koyumsu bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 3 saat küçük ateşte pişmeye bırakmalı ve yerine, haşlamış olduğumuz mantarları katarak bir beş dakika daha pişirdikten sonra ateşten almalı ve makarnaların üstlerinde kullanmak üzere sıcakça bir yere bırakmalıdır. 3 Salça ineceğine yakın, bir tencereye 12 bardak su ile 2 silme çorba kaşığı tuz koyarak kaynamaya bırakmalı, kaynayınca suya; kırmadan 500 gram 1 numara makarna koyarak, makarnalar pişmiş bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 10 dakika haşlamalı, iyice süzmeli ve tabağa almalı, üstüne 4 silme çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin ile, hazırlamış olduğumuz mantar peyniri olduğu halde servis yapmalıdır. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
makarna, mantarlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mantarlı Sos | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 10:59 |
Mantarlı Kıymalı Midye Makarna | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 13:55 |
Tavuk Mantarlı Rulo Makarna | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:19 |
Mantarlı Brokolili Makarna | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:14 |
Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna | Kralice | Makarnalar Pilavlar | 1 | 12 Mart 2009 15:31 |