04 Ağustos 2013, 21:09 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Domatesli Etli Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 200 gr kuşbaşı et 2 orta boy domates 1 küçük soğan Tuz, karabiber 1 çorba kasığı tereyağı 1 tatlı kaşığı salça 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı pirinç 2,5 su bardağı kaynamış su 1 tatlı kaşığı tozşeker Yapılışı Pirinci sıcak su ile ıslatın. Bir kaşık zeytinyağını tencereye koyun, ısınınca kuşbaşı eti üzerine atın. Et suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kavrulan etin üzerine ince doğranmış soğanı atıp biraz kavurun, salçayı ekleyip bir iki karıştırın. Üzerine tuz karabiber ekleyip, bir bardak sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Et pişmemişse üzerine sıcak su ilave edin. Suyunu çekmiş pişmiş etin üzerine kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesleri atın. Bir iki çevirin.( Domates çok çekirdekli ise biraz çekirdeklerini doğrarken alın). Pilavın etli domatesli harcı hazır. Şimdi pilavı pişirelim. Pilav tencerenize kalan iki kaşık zeytinyağını koyup, yıkanmış ve süzülmüş pirinci, tozşekeri ekleyip kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine pişirdiğiniz eti ve sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın, bir kaşık tereyağını ekleyip, ocağı kısın. Pişen pilavı dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun. Not: Pilav pişerken domateste suyunu salacağından sıcak su eklerken dikkati olun. Önce 2 bardak sıcak su koyup sonra bir bakın pişmemişse biraz daha sıcak su ilave edin. | |
|
Etiketler |
domatesli, etli, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaz etli pilav (kars) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 10 Ocak 2011 17:24 |
Domatesli pilav (hatay) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 03 Kasım 2010 08:33 |
Domatesli Tirit | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 09 Şubat 2010 17:57 |
Kaz Etli Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 11 Ocak 2010 19:20 |