28 Temmuz 2013, 14:01 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır ? Malzemeler 2 su bardağı pirinç 15-20 adet pişmiş kestane 1 adet havuç 1/2 çay bardağı sıvıyağ Tuz Karabiber 3 su bardağı sıcak su Yapılışı Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranır. Pilav enceresine sıvıyağ ve havuçlar konulur. Havuçlar biraz yumuşayıp rengi değişmeye başlayınca kestaneler eklenir. Biraz kestaneler ile de karıştırdıktan sonra sıcak tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirinçler eklenir.Bir süre pirinçler ile kavrulduktan sonra sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun. | |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kestaneli pilav Resimli | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 31 Ocak 2013 13:50 |
Kestaneli Hindili Pilav Tarifi | Sevda | Makarnalar Pilavlar | 0 | 18 Mart 2012 18:10 |
Hurmalı Kestaneli Pilav | yoSun | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Kasım 2010 14:23 |
Ayvalı Kestaneli Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 13:44 |