Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mantarlı Pilav Tarifi
Malzemeler :
1 su bardağı pilavlık pirinç
250 gr kültür mantarı
1 adet küçük boy soğan
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam dereotu
2 su bardağı sıcak su
2 adet kesme şeker
Tuz
Pirinçleri yıkayıp, 15 dakika tuzlu ılık su içerisinde bekletelim.
Daha sonra ince ince doğranmış soğanı tereyağı koyulmuş tencere içerisinde pembeleşene kadar kavuruyoruz.Daha sonra suyu süzülen pirinçleri ilave ederek,tuzu ve şekeri ayarlayarak 3-4 dakika civarında kavurun.Son olarak sıcak su ilave ederek karıştırın.Tencerenin kapağını kapayıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
Diğer yandan mantarların kabuklarını soyup, güzelce yıkayın. Daha sonra mantarları küp küp halinde doğrayın. Geniş tavaya 1/2 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Doğradığınız mantarları ilave edip, yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra mantarların suyunu süzerek kenara alın.
Suyunu çeken pilavı ocaktan alıp, üzerine ince ince kıyılmış dereotunu ve kavrulmuş mantarları ekleyerek, karıştırın.
Tencereyi bir örtü ile sıkıca sararak, 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.