19 Mayıs 2013, 00:28
|
#1 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Örgülü Pilav
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Gerekli Malzemeler
Pilav için - 1 adet tavuk göğsü
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
- Yarım su bardağı antep fıstığı
Hamur için - 1,5 su bardağı un
- 1 yumurta
- Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı - Tavuk göğsünü yıkayıp tencereye alalım.
- Bir su bardağı su ve tuz ilave edip haşlayalım.
- Tavuk göğsünün etlerini kemiklerinden ayırıp bir kenarda bekletelim.
- Yarım su bardağı yağı tencereye alalım.
- Tavuk göğsünü haşladığımız suyu 4 su bardağına tamamlayalım.
- Pirinci bol suda yıkayıp, süzelim ve kaynayan suya ilave edelim.
- Pilavımızın inmesine yakın bezelyeleri ilave edelim.
- Pirinçler suyunu iyice çekince ateşten alalım.
- Üzerine bir bez örtüp dinlendirelim.
- Bu arada 1,5 su bardağı unu eleyip ortasını açalım.
- Yumurtayı kıralım, tuzunu ve çok az su ilave ederek yoğuralım.
- Unlanmış bir zeminde yaptığımız bezeyi iki mantı hamuru kalınlığında açalım.
- Yufkayı iki parmak eninde şeritler halinde keselim.
- Yuvarlak tabanlı bir tencereyi yarım yemek kaşığı sıvı yağ ile iyice yağlayalım.
- Hazırladığımız şeritleri enine ve boyunu aralıklı olarak tencereye dizelim.(kafes gibi)
- Şeritlerin uçları hafifçe tencerenin dışına sarksın.
- Kafes boşluklarına fıstıkları yerleştirelim.
- Pilavın yarısını tencereye döküp bastıralım.
- Tavuğu pilavın üzerine döküp karabiber ekleyelim.
- Kalan pilavı da döküp kaşıkla bastırarak düzeltelim.
- Tencerenin dışına sarkan şeritlerin uçlarını pilavın üzerine döndürelim.
- Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında şeritler pembeleşene dek pişirelim.
|
| |