14 Mayıs 2012, 17:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hünkar Pilavı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: • 2 su bardağı pirinç • 2 adet et suyu tablet • 2 çorba kaşığı üzüm • 1 çorba kaşığı salça • 1 çorba kaşığı fıstık • 250 gr kıyma • 1 adet soğan • 1 çorba kaşığı rendelemiş kaşar peyniri • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1/2 demet kıyılmış maydanoz • 1 çay bardağı ceviz içi • 2 adet kuru kayısı • tuz karabiber • yenibahar Hünkar Pilavı Tarifi: Pirinci yıkayıp, bir saat tuzlu sıcak suda beklettikten sonra, nişastası gidene dek yıkayın ve sade pilav pişirin. Bir tencerede rendelediğimiz soğan ile kıymayı kavurun. Kıyma suyunu çekince salçayı, üzümü ve fıstığı ilave edin. Kıydığınız maydanozu, yenibaharı ve karabiberi de ekleyip, karıştırın ve ateşten alın. Pilavı servis tabağına koyun, üzerine kıymalı sosu döküp, küçük küçük doğradığınız kayısıları da etrafına dizin, Son olarak ceviz ve rendelediğiniz kaşar peynirini serpip, servis yapın.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
hünkar, pilavı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? | yaSmin | Yemek Tarifleri | 6 | 14 Eylül 2019 17:00 |
Hünkar | N999 | Haber Arşivi | 0 | 19 Nisan 2012 21:01 |
Hünkar Beğendi | Burce | Et Yemekleri | 0 | 27 Mart 2012 20:30 |
Hünkar Beğendi | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 30 Nisan 2009 13:17 |
Hünkâr Beğendi | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 25 Mart 2009 05:11 |