![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Deniz Mahsüllü Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri: • 1,5 su bardağı pirinç • 1 orta boy soğan • 1 çay bardağı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık • 1 tatlı kaşığı kuşüzümü • 1 büyük domates • tuz, yenibahar, karabiber • 1 silme tatlı kaşığı tozşeker • dereotu • 40 iç midye • 400 gram karides • 500 gram 10 dakika haşlanıp, iri iri parçalanmış mezgit Yapılışı: Pirinci duru suyu çıkana kadar yıkayıp süzün, yağdan 1-2 kaşık ayırıp tencerenizde hafif kızdırın, soğanları ve fıstıkları kavurun, pirinci ilave edip 2 dakika daha çevirin. Rendelediğiniz domatesi, ayıklayıp sıcak suda pişirdiğiniz kuşüzümlerini, tuzu, şekeri, midyeleri ve 1,5 bardak sıcak suyu ekleyin. 5 dakika harlı ateşte, sonra üstünü bez ile kapatıp hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bu arada ayırdığınız yağı bir tavaya koyarak mezgitleri ve karidesleri 2-3 dakika soteleyin. Ateşten indirdiğiniz pilavı geniş bir kaba çevirin, taze çekilmiş karabiber, yenibahar, karides ve mezgitler ile harmanlayın. Üzerine bol dereotu serpip, oda sıcaklığında servis yapın (arzu ederseniz pişerken suda bekletilmiş bir tutam tel safran ekleyebilirsiniz). Bu da bir ana yemek olarak düşünülmeli. Not: Mezgitleri yanmaz tavada yağsız soteleyebilirsiniz.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
deniz, mahsüllü, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Girit Kabağında Deniz Mahsullü Pilav Tarifi | Sarya | Deniz Ürünleri | 0 | 19 Aralık 2022 18:22 |
Deniz salyası zararını sigorta şirketleri karşılar mı? Deniz araçları sahiplerine kötü haber! | NurSima | Güncel ve Son Dakika Haberler | 0 | 07 Haziran 2021 20:35 |
Deniz Mahsüllü Buğday Paella | PuSLu | Deniz Ürünleri | 0 | 09 Ekim 2014 13:07 |
Deniz Mahsüllü Paella | oneofgirl | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Temmuz 2013 18:23 |