13 Mayıs 2012, 22:41 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Salçalı Ev Makarnası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Yemeğin Tarifi Unu yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açın. Salça, yumurta, zeytinyağı ve tuz koyup, yoğurun. Sert bir hamur tutun. Üzerini hava almayacak bir şekilde kapatıp, 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan 2 beze yapın. Bezeleri yufkadan biraz kalın açın. Her bir yufkayı keskin bir bıçakla yarım santimetre genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Daha sonra bu uzun şeritleri iki ucundan ters tarafa doğru döndürüp, burgu haline getirin. Bütün hamurları aynı şekilde yaptıktan sonra serin yerde 2 saat bekletin. Tencerede kaynayan suya tuz koyun. Makarnaları atmadan önce biraz daha kaynatın. Makarnaları bu suda 6 dakika kaynatıp, süzün. Makarnaya eritilmiş tereyağı, karabiber ve tuz ekleyip 2 dakika karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyip, sıcak sıcak servis yapın.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
ev, makarnası, salçalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yaz Makarnası | Sarya | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 11 Aralık 2020 13:59 |
Adana Makarnası | Burce | Makarnalar Pilavlar | 3 | 15 Mayıs 2012 00:06 |
Karabiberli Ev Makarnası | Burce | Makarnalar Pilavlar | 0 | 13 Mayıs 2012 22:47 |
Salçalı Uskumru | Burce | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2012 15:20 |
Çin Makarnası Tarifi | Sevda | Makarnalar Pilavlar | 0 | 04 Şubat 2012 22:23 |