04 Mayıs 2012, 10:56 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bonfileli Spaghetti Sizlere yeni öğrendiğim bir tarifi vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi Et sosu spaghettiye bambaşka bir zenginlik vermekte. Bu yemekle beraber spaghetti'ye bakış açınız olumlu yönde değişecektir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 4 kişi için malzemeler 400gr. De Cecco spaghetti 2 çorba kaşığı zeytinyağı ½ soğan, ince kıyılmış 300 gr. bonfile, ince dilimlenmiş 10 yaprak fesleğen ½ bağ maydonoz 5 gr. kekik 40 gr. kapari çiçeği 600gr. domates sosu 1 tatlı kaşığı acı biberli zeytin yağı (tercihen) 100 gr. permasan ya da grana padano peynir Tuz, karabiber 600 gr. domates sosu için: 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan, ince kıyılmış 10 diş sarımsak 1 kg. domates, soyulmuş ve çekirdekleri ayrılmış Tuz, karabiber 1 bardak su Domates sosun hazırlanışı: 1. Domateslerin altına bıçak ile çarpı X işareti yaptıktan sonra yaklaşık 1 dakika kaynayan suda haşlayın. Soğuk sudan geçirip, kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. 2. Bir tencereye zeytinyağı ve sarımsakları koyun. Sarmısaklar kızarmaya başladığında soğanı ekleyin. Soğan pembeleşmeye başladığında domatesleri ilave edip tuz, karabiber ve suyu da ekledikten sonra 40 dakika orta ateşte kaynatın. 3. Hazırladığınız sosu blendırda çekin. İsteğe göre fesleğen, acı biber sosu , maydonoz ilave edebilirsiniz. Etli sosun hazırlanışı 1. Bonfileyi küçük parmak şeklinde kesin. Etin pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmiş olmasına dikkat edin. Tencereye zeytinyağı koyun, soğanı ilave edip, pembeleşinceye kadar kısık ateşte pişirin. Soğanlar pembeleştikten sonra bonfileyi ilave edip 5 dakika soteleyin. Et sotelendikten sonra sırası ile tuz, karabiber, kapari, kekik, feleğen yapraklarını ilave ederek 3 dakika daha pişirmeye devam edin. En son domates sosu ilave edip 5 dakika daha kaynatın. 2. Ayrı bir tencerede 2 litre su kaynatın, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Makarnayı, pakette belirtilen talimata göre haşlayıp, süzün. 3. Hazırlanmış sıcak sosa, süzülmüş sıcak makarnayı ilave edip sosu biraz çektirin. Maydanoz ve parmesan peyniri ekleyip karıştırın. Servis yapın Acı biberli zeytinyağı: Malzemeler: Arnavut biberi Zeytinyağı Arnavut biberini blendırda çekin ve zeytinyağında en az iki gün bekletin. Biber taneciklerini ne kadar çok bekletirseniz o kadar lezzetli olur. Azaldıkça da zeytinyağı ve biber ekleyerek tazeleyebilirsiniz. Bu yağı tariflerinize lezzetli bir acı kazandırmak için mutfakta hep bulundurabilirsiniz. | |
|
Etiketler |
bonfileli, spaghetti |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fesleğenli Domatesli Spaghetti Tarifi | Funda | Makarnalar Pilavlar | 0 | 01 Mayıs 2018 22:15 |
Izgara Bonfileli Salata | Ebru | Diyet Tarifleri | 0 | 14 Nisan 2016 21:23 |
Ilık Bonfileli Salata Tarifi | Cappy | Salatalar Mezeler | 0 | 06 Şubat 2015 04:29 |
Melissa's Chicken Spaghetti - İngilizce Tavuklu Spagetti tarifi | Liaaa | Makarnalar Pilavlar | 0 | 01 Mayıs 2012 16:19 |