![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kestaneli Hindili Pilav Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kestaneli Hindili Pilav Tarifi Yarım hindi göğsü Yarım hindi budu 1 kg kestane 3 adet havuç 1 çay bardağı kuru üzüm 4 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 çay kaşığı yenibahar 2 su bardağı pirinç 4 yemek kaşığı Teremyağ 1 çay kaşığı tuz karabiber 2 bardak pirinç kaynar tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Hindileri tütsüleyip temizleyin. Yıkadıktan sonra tercihen düdüklü tencerede haşlayın. Haşlandıktan sonra etleri kemiklerinden ayırın. Havuçları kazıyıp, kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kestanelerin üzerlerini çizin. Biraz suda beklettikten sonra fırında kebap yapın. Kabuklarını temizleyip bir kenara ayırın. Tavada bir yemek kaşığı Teremyağını kızdırıp fıstık ve havuçları kavurun. Pilav tenceresinin dibine etleri yayın. Üzerine yıkanmış üzümleri, havuç, fıstık ve kestaneleri yerleştirin. Tuz, karabiber ve yenibahar ekleyin. Diğer yanda pirinci yıkayıp süzün. Bir tencerede üç yemek kaşığı Teremyağını eritip pirinci kısık ateşte biraz kavurun. Kavrulmuş pirinci etlerin üzerine yayın. Pilavı hiç karıştırmadan kaynar hindi suyunu ilave ederek pilavi pişirin. Biraz dinlendikten sonra servis yapın. Not: Bu pilavın özelliği karıstırılmadan pişirilmesidir. Eğer ölçü kullanmak isterseniz, 2 su bardağı pirince 3.5 su bardağı et suyu kullanabilirsiniz. Alıntı | |
| ![]() |
Etiketler |
hindili, kestaneli, pilav, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır ? | oneofgirl | Makarnalar Pilavlar | 0 | 28 Temmuz 2013 14:01 |
Kestaneli pilav Resimli | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 31 Ocak 2013 13:50 |
Hurmalı Kestaneli Pilav | yoSun | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Kasım 2010 14:23 |
Ayvalı Kestaneli Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 13:44 |