![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Dövme Pilavı (Gaziantep) Tarifi Malzemeler Dövme 2 su bardağı Nohut 1/3 su bardağı Su 4 1/2 su bardağı Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram Tuz 2 1/6 tatlı kaşığı Margarin 6 yemek kaşığı Kara biber 1/2 tatlı kaşığı Yapılışı Dövme ve nohutu yıka, akşamdan hacimlerinin iki katı su ile ayrı ayrı ıslat. Eti 4 santimetreküp irilikte doğra, nohut la birlikte tencereye koy, yarma ve nohutun ıslatma sularını kullanarak yumuşayıncaya değin yaklaşık 90 dakika pişir. Et suyuna sıcak su ekleyerek 4 1/2 su bardağına tamamla, et nohut karışımına ekle, dövme ve tuz koy, dövme yumuşayıp kabarıncaya kadar 50-60 dakika pişir, üzerine eritilmiş yağı gezdir, peçete koyup 20 dakika dinlendir, servis tabağına al, kara biber serp. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
dövme, gaziantep, pilavı, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? | yaSmin | Yemek Tarifleri | 6 | 14 Eylül 2019 17:00 |
Çin Pilavı Tarifi | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Temmuz 2014 17:20 |
Perde Pilavı Tarifi | Sevda | Makarnalar Pilavlar | 0 | 21 Ocak 2012 06:33 |
Mercimek pilavı (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 27 Ekim 2010 18:17 |