06 Kasım 2010, 14:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Haşhaşli Bulgur Pilavi (afyonkarahisar) MALZEME: Haşhaş 1 su bardağı Tereyağı 1 çorba kaşığı Bulgur 1 su bardağı Tuz 1 tatlı kaşığı Su 3 su bardağı YAPILIŞI: 3 bardak su kaynamaya bırakılır. Kaynar kaynamaz içerisine bulgur ve tuz ilave edilir. Bulgur yumuşayıp suyu az kalıncaya kadar ara sıra karıştırarak orta sıcaklıktaki ateşte pişirilir. Haşhaş, pilavın suyu ile sulandırılıp pilava ilave edilir. Bir iki dakika kaynatılıp üzerine kızdırılmış yağ dökülür. Sıcak olarak soğan, maydanoz, marul, domates garnitürü ile servis yapılır. | |
|
Etiketler |
afyonkarahisar, bulgur, haşhaşli, pilavi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şah pilavi (Azerbaycan mutfagi) | Ulker | Dünya Mutfakları | 11 | 15 Kasım 2019 08:53 |
UZAKDOĞU PILAVI | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 24 Şubat 2016 15:22 |
Portakalli Haşhaşli Kek | Seyra | Kek Tarifleri | 0 | 17 Ekim 2014 23:04 |
Haşhaşli kolay tatli | AnqeL | Tatlılar | 0 | 18 Ocak 2012 02:15 |
Mevlana (Tekke) Pilavi | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:57 |