06 Kasım 2010, 14:24 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevizli Ve Kayısılı Pilav Malzeme 1 su bardağı pirinç 3 çorba kaşığı margarin 1 adet soğan 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 6 adet kuru kayısı 3 çorba kaşığı ceviz Yarım çay kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı toz şeker 1 1/2 su bardağı tavuk suyu Karabiber Tuz Hazırlanışı Pirinci bol suyla yıkayın ve tuzlu suda yaklaşık iki saat kadar bekletin. Başka bir tencereye margarini koyun ve içine rendelenmiş soğanı ilave edin. Hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstığı ve pirinci de ekleyip 1-2 dakika daha çevirin. Küçük doğranmış kayısı ve iri kıyılmış cevizi de tencereye ekleyin. Daha sonra tarçın, şeker, karabiber, tuz ve tavuk suyunu da ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve su kaynayınca ateşi kısın. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, üzerine bir bez yada kağıt havlu örtün. 30 dakika dinlendirip iyice demlenmesini sağlayın. Sıcak olarak servis yapın. | |
|
Etiketler |
cevizli, kayısılı, pilav, ve |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kayısılı Pilav Nasıl Yapılır? | oneofgirl | Makarnalar Pilavlar | 0 | 28 Temmuz 2013 14:03 |
Kayısılı Pasta | Violent | Pastalar | 0 | 18 Mayıs 2013 15:03 |
Kayısılı Ştrudel | Sue | Tatlılar | 0 | 26 Temmuz 2012 14:24 |
Kayısılı Kurabiye | Dilara | Pastalar | 0 | 04 Ekim 2010 04:11 |
Kayısılı Kek | Angel | Kek Tarifleri | 0 | 24 Mart 2009 19:56 |