15 Şubat 2010, 22:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Derya Makarnası Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 400 gram midye makarna, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen, 200 gram çayır peyniri, 50 gram sadeyağ, yeteri kadar tuz ve karabiber, 2 kahve fincanı makarnanın haşlandığı sudan. Yapımı: makarnalardan 400 gramını haşlamalı. Makarnaları ateşten indirmeden iki - üç dakika önce iki kahve fincanı kadar makarna suyundan alıp bir kenara bırakmalı. Makarnaları süzünce ufak parçalara bölünmüş yağları içine atıp harmanlamalı ve yapımını aşağıda anlatacağımız peynirli salçayı döküp ikinci bir defa harmanladıktan sonra servis yapmalı. Zaten yumuşak olan çayır peynirini bir çatalla ezerek iyice ufalamalı. Kıyılmış .fesleğenle maydanozu katıp iyice karıştırdıktan sonra tuzlayıp biberlemeli ve tekrar karıştırırken makarnadan alınan iki fincan sıcak suyu katmalı. Sonra karışımı ateşe oturtup bir taşım kaynatmalı ve makarnanın üstüne dökmeli. | |
|
Etiketler |
derya, makarnasi, makarnası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yaz Makarnası | Sarya | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 11 Aralık 2020 13:59 |
Adana Makarnası | Burce | Makarnalar Pilavlar | 3 | 15 Mayıs 2012 00:06 |
Salçalı Ev Makarnası | Burce | Makarnalar Pilavlar | 0 | 13 Mayıs 2012 22:41 |
Çin Makarnası Tarifi | Sevda | Makarnalar Pilavlar | 0 | 04 Şubat 2012 22:23 |
Ev makarnası (ordu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 19:39 |