15 Şubat 2010, 22:37 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Dereotlu Limon Soslu Burgu Makarna Malzemeler 250 g burgu makarna 25 cl. (1 su bardağı) süt bir tutam tuz 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu 3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 5 cm limon kabuğu 2 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış) Tarifi Süt, tuz, kimyon tohumları, limon suyu ve limon kabuğunu kalın dipli bir tencerede karıştırıp, tencereyi harlı ateşe oturtarak, karışımı birtaşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, karışımı 3 dakika pişirdikten sonra, makarnaları ekleyerek, üstlerini iyice örtecek kadar su katın ve tencerenin kapağını kapatıp, ara sıra karıştırarak, makarnalar yumuşayıncaya ve diplerinde 4 çorba kaşığı sıvı kalıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin (suyunu çok çekerse, makarnaların yapışmasını önlemek için biraz su ekleyin). Tencereyi ateşten alıp, limon kabuğunu çıkartıktan sonra, limon soslu makarnayı bir servis tabağına aktararak, üstüne dereotlarını serpiştirin ve servis yapın. | |
|
Etiketler |
burgu, dereotlu, limon, makarna, soslu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dereotlu Roka Soslu Alabalık | oneofgirl | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Temmuz 2013 18:16 |
Limon Soslu Somon Makarna | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Şubat 2013 12:06 |
Limon Soslu Kek | Dilara | Kek Tarifleri | 0 | 26 Ekim 2010 05:12 |
Pırasa Ve Fesleğen ile Burgu Makarna | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:23 |