26 Aralık 2009, 14:05 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ekmek Makarnasi MALZEME: Bayat ekmek 1 adet Çökelek peyniri 1 su bardağı Tereyağ 2 çorba kaşığı Su 3 su bardağı YAPILIŞI: Ekmekleri ince dilimler halinde kesin. Yağsız tavada arkalı önlü kızartın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Eridikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyin. Su biraz ısındıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alın. Kızarmış ekmek dilimlerini bu tereyağlı suya batırıp çıkarın. Ekmeklerin ilk sırasını kare olacak şekilde tavaya dizin. Üzerine çökelek peyniri serpin. Erittiğiniz 1 çorba kaşığı tereyağından bir miktar dökün. Eğer ekmek dilimlerini de ıslattıktan sonra tek sıra halinde üzerine dizin. Ekmek dilimleri ve çökelek peyniri bitene dek bu işlemi tekrarlayın. Tavayı kısık ateşin üzerine oturtun. Sırayla dizdiğiniz ekmek dilimlerini arkalı önlü kızartın. Üzerine rendelenmiş peynir serptikten sonra servis yapın. | |
|
Etiketler |
ekmek, makarnasi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Malatya'da soğuk hava ekmek fırınını dondurdu! Ekmek almak için şehir merkezine gidiyorlar | CORDON BLEU | Güncel ve Son Dakika Haberler | 0 | 26 Ocak 2023 19:20 |
Hamsili Ekmek Tarifi - Hamsili Ekmek Nasıl Yapılır? | İpek- | Deniz Ürünleri | 2 | 18 Şubat 2022 01:23 |
Ekmek | Sarya | Okul Öncesi Bilmeceler | 0 | 19 Eylül 2021 17:50 |
EKMEK AŞI | PySSyCaT | Yumurta Yemekleri | 2 | 25 Kasım 2016 23:24 |
Ekmek | Sükût | Aşk ve Sevgi Köşesi | 2 | 01 Temmuz 2008 14:58 |