26 Aralık 2009, 13:59 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Portakallı Pilav KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: <2 su bardağı baldo pirinç <2.5 su bardağı su <1 su bardağı taze portakal suyu <2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal kabuğu <1 çay bardağı kuru üzüm <40 gr tereyağı <Tuz Hazırlanışı: * Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün. Kuru üzümleri yıkayıp süzün. * Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Portakal suyu su üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın | |
|
Etiketler |
pilav, portakalli, portakallı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Portakallı Kek | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 12 Mart 2021 15:53 |
Portakallı Levrek | PySSyCaT | Deniz Ürünleri | 0 | 25 Mart 2016 09:54 |
Portakallı Sünger Kek | oneofgirl | Kek Tarifleri | 0 | 12 Ağustos 2013 16:32 |
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 08 Mart 2012 15:41 |
Portakallı kabak | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 15:41 |