26 Aralık 2009, 13:52 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bakla Ezmeli Erişte Malzemesi: 350 gr erişte makarnası 300 gr. kuru bakla 400 gr. parça domates konservesi 3 diş sarımsak 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Yeterince tuz, biber, Yapılışı: Kuru baklayı ayıklayıp, ilk tuzlu suda bir gece bekletiniz. Şişen kabuklarını soyup atınız. Ayıkladığınız baklaları, bir tencereye koyup üstüne kadar su koyunuz. Üzerine iki kaşık zeytinyağı, bir kaşık ince kıyılmış maydanoz, havanda dövülmüş üç diş sarımsak, ve parça domates konservesi ilave ediniz. Hafif ateşte baklalar suyunu çekene kadar pişiriniz. Tuzunu biberini ilave edip, tahta kaşıkla ezip püre haline getiriniz. Tuzlu suyu kaynatıp içinde erişteleri 5-6 dakika pişirip, süzünüz. Süzdüğünüz erişteleri bir çorba kaşığı zeytinyağ ile yağlayınız. Üzerine bakla ezmesini dökerek, maydanozla süsleyiniz. Sıcak sıcak ikram ediniz. | |
|
Etiketler |
bakla, eriste, erişte, ezmeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cevizli Erişte | Sarya | Makarnalar Pilavlar | 0 | 05 Ocak 2023 13:53 |
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? | yaSmin | Yemek Tarifleri | 6 | 14 Eylül 2019 17:00 |
Yumurtalı Erişte (17 ay) | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 23:40 |
Bakla - Bakla Nedir - Bakla Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:30 |
Cevizli Erişte | Dilara | Hamur İşleri | 0 | 30 Nisan 2009 12:48 |