26 Aralık 2009, 13:41 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Vejetaryen Dereotlu Pilav Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 bardak pirinç 1 küçük soğan, çok küçük doğranmış 2 yemek kaşığı tereyağı 1/2 bardak doğranmış dereotu 1,5 bardak kaynar su Yeterince tuz ve biber Küçük bir tencerede tereyağını eritin, küçük küçük doğranmış soğanları koyup pembeleşene kadar karıştırarak pişirin. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci koyup iki üç dakika karıştırarak kavurun, kaynar suyu tuzu biberi de ekleyerek kapağını kapatın. 20 dakika çok kısık ateşe pişirmelisiniz sonra ateşi kapatıp iki kat halinde kağıt havluyu yemeğin üstüne koyun tencerenin kapağını kapatın ve servis yapmadan önce 20 dakika dinlendirin. Servisten hemen önce doğranmış dereotunu ekleyip çatalla yavaşça karıştırın. | |
|
Etiketler |
dereotlu, pilav, vejetaryen |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İçbaklalı Dereotlu Pilav | Cappy | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Mayıs 2014 12:58 |
Kaşar Peyniri Mantolu, Mantarlı Dereotlu Pilav | Violent | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Haziran 2013 20:18 |
Vejetaryen Nohutlu Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 13:41 |
Dereotlu Üzümlü Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:31 |