26 Eylül 2009, 19:50 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Otlu Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 6 kişilik) -2 su bardağı pirinç -1 çorba kaşığı tereyağ -3 su bardağı kaynamış su -1 yemek kaşığı sıvıyağ -4-5 dal yeşil soğan -9-10 dal maydanoz -9-10 dal dereotu -1 yemek kaşığı çam fıstığı -1 tatlı kaşığı kuş üzümü -Tuz Yapılışı: Pirincimizi ayıklayıp, ılık suda tuz ile karıştırarak 30 dakika kadar bekletiyoruz. Sonra iyice yıka*****, süzüyoruz. Büyükçe bir tavada tereyağını eritip, çam fıstıklarını kavuruyoruz ve pirincimizi ekliyoruz. 1-2 dakika kavurduktan sonra sıvıyağı ekliyoruz. (Bu annemin yöntemidir ve annemin pilavı her zaman tane tane olur.) 1-2 dakika daha kavuruyoruz ve ince doğradığımız taze soğan, maydanoz ve dereotunu ekliyoruz. Kuş üzümü ve tuzunu ekleyip, yeşilliklerin rengi değişinceye kadar pişiriyoruz. Son olarak 3 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyip, karıştırıyoruz ve 10 dakika pirinçler suyunu çekene kadar, kapağını açmadan pişiriyoruz. Ocaktan alınca kapağını açmadan 10 dakika daha dinlendiriyoruz ve istediğimiz bir kalıpta şekil verip, domatesle süsleyerek servis tabağına alıyoruz. | |
|
Etiketler |
otlu, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Domatesli Otlu Pilav Tarifi | Sarya | Makarnalar Pilavlar | 0 | 02 Aralık 2022 15:03 |
Otlu Börek | NurSima | Hamur İşleri | 0 | 11 Ocak 2021 20:25 |
Otlu Tereyağı | Seyra | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 06 Eylül 2014 23:47 |
Otlu Omlet | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 02:14 |
Otlu Sakızlı Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:21 |