26 Eylül 2009, 19:44 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Milföylü Pilav Malzemeler, 1 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet çarliston biber 1 adet orta boy havuç 1 adet tatlı kırmızı biber 4 adet milföy hamuru 1 adet yumurta Tuz Hazırlanışı, 1. Pirinçleri sıcak suda yarım saat bekletip iyice yıkayın. 2. Fazla suyunu iyice süzdürün. 3. Pilav tenceresine tereyağı alıp kızdırın. 4. Üzerine pirinçleri ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurun. 5. Pirincin üzerine sıcak su ve tuzunu ekleyip bir kez karıştırın. 6. Suyunu çekene kadar orta dereceli ateşte pişirin. 7. Pilav piştikten sonra demlenmesi için üzerine temiz bir havlu kapatıp bekletin. 8. Çarliston, havuç ve tatlı kırmızı biberi yıkayıp küp küp doğrayın. 9. Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın. 10. Bibeleri tavada kızartıp fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine çıkarın. 11. Doğrandığınız havuçları kalan yağda kızartın ve havlu kağıt üzerine çıkarın. 12. Pilav, kızarmış biberler ve havucu derin bir kasede harmanlayın. 13. Isıya dayanıklı bir fırın kabına boşaltın. 14. Milföy hamurlarını tezgahın üzerine yayın. 15. Oklavayla üzerinden geçerek birbirlerine yapışamlarını ve büyük bir kare olmalarını sağlayın. 16. Milföy hamurunu pilavın üzerine kapatın. 17. Üzerine çırpılmış bir yumurtayı sürün. 18. Önceden ısıtılmış fırında milföy kızarana kadar pişirin.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
|
Etiketler |
milfoylu, milföylü, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Milföylü Tavuk Butları | Elysian | Tavuk Yemekleri | 0 | 06 Mayıs 2014 16:29 |
Milföylü Rulo Börek | oneofgirl | Hamur İşleri | 0 | 03 Eylül 2013 18:22 |
Milföylü Lokmalıklar | N999 | Hamur İşleri | 1 | 06 Mart 2012 16:56 |
Milföylü Sarma Tarifi | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:09 |
Milföylü Tavuk Sarma | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 16:40 |