26 Eylül 2009, 19:36 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Makarnanın Yapılışı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Her zaman büyük bir tencere kullanın. 225 gr. makarnaya 2,25 lt. su kullanın. Suya, bir yemek kaşığı tuz ekleyin. Makarnayı eklemeden önce suyun yeterince kaynadığından emin olun. Makarna tanelerinin birbirinden ayrılması için sadece 1 kez karıştırın. Eğer spaghetti gibi uzun bir makarna pişiriyorsanız, tamamının suyun içerisine girmesini sağlayacak şekilde dibe doğru batırın. # Mutfak saatinizi kurun. Makarnanın ideal pişirme süresi 10-12 dakikadır. Ancak bu süre makarnanın şekline ve kalitesine göre değişir. En geçerli yol, tadına bakmaktır. Bu nedenle pişirme sırasında 8., 9. ve 10. dakikada makarnanın tadına bakın. Bu, özellikle yeni marka bir makarnayı denerken gerekmektedir. Soslu bir makarna yapacaksanız, kaynama süresini 1 dakika kısaltıp onu pişirme süresine ekleyebilirsiniz. # Lavabonun içinde süzgeciniz hazır olsun. Süzgecin etrafından sıcak su akıtmaya başlayın ki, süzgeç sıcak makarnaya hazır olacak derecede ısınsın. Süzgecin nemli kalması makarnanın kurumasını engelleyecektir. | |
|
Etiketler |
makarnanin, makarnanın, yapilisi, yapılışı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Doğu Demirkol, Mustafa Sandal'la yedikleri makarnanın fiyatını itiraf etti! Ünlü şarkıcı şekilden şekle girdi | CORDON BLEU | Magazin Haberleri | 0 | 11 Aralık 2022 16:56 |
Tavuklu Göbete Yapılışı | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 17 Mayıs 2021 15:03 |
Yaz Türlüsü Yapılışı | Burce | Sebze Yemekleri | 0 | 14 Mayıs 2014 23:44 |
Evde Ruj Yapılışı | Zen | Makyajın Püf Noktaları | 0 | 19 Aralık 2012 20:11 |
Kumaştan Bez Bebek Yapılışı | Liaaa | El Sanatları | 0 | 20 Şubat 2012 15:36 |