26 Eylül 2009, 19:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bezelyeli yaz pilavı Malzemeler, * 1 Su bardağı pirinç * 2 Su bardağı sıcak su * 1 Adet haşlanmış havuç * 1 Su bardağı konserve bezelye * 2 çorba kaşığı haşlanmış tane mısır * Yarım demet dereotu * 1 Çay bardağı zeytinyağı * Tuz * Karabiber Hazırlanışı, 1. Sıvı yağı orta boy pilav tenceresine dökün. 2. Tuz ve karabiberi ekleyip hafif kızdırın. 3. 2 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. 4. Havuçları küp küp doğrayın. 5. Bezelye, havuç ve mısırı kaynayan suya ekleyin. 6. 4-5 dakika haşlayın. 7. Pirinçleri ilave edip kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. 8. Dere otunu ince ince kıyın. 9. Pilavı ocaktan alın. 10. Kıyılmış dere otunu ekleyerek havalandırarak karıştırın. 11. Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. 12. Soğuk yada sıcak olarak servis yapabilirsiniz. | |
|
Etiketler |
bezelyeli, pilavi, pilavı, yaz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bezelyeli Buğday Pilavı Yapılışı | Sarya | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Mayıs 2021 17:19 |
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? | yaSmin | Yemek Tarifleri | 6 | 14 Eylül 2019 17:00 |
Bezelyeli Pay | Elysian | Sebze Yemekleri | 0 | 06 Mayıs 2014 16:11 |
Bezelyeli Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 14:00 |
Bezelyeli Kiş | Süslü | Hamur İşleri | 0 | 11 Kasım 2008 20:51 |