IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Eylül 2009, 19:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler

* 1,5 su bardağı bulgur
* 2 adet patlıcan
* 250 gram kuşbaşı et
* 2 adet Defne Yaprağı
* 3 yemek kaşığı domates salçası
* tuz
* zeytinyağı

Hazırlanışı

1. Patlıcanlar soyulup 10 dakika tuzlu suda bekletilir.
2. Bu arada etler ve defne yaprakları ısıtılan yağda kavrulur.
3. Kavrulan etlerin üzerine suları sıkılıp kurulanmış, patlıcanlar eklenir.
4. Patlıcanlar da kızarınca salça katılıp, kokusu çıkana kadar kavrulur.
5. Bulur eklenip, karıştırılır.
6. Üzerini 1 parmak eecek kadar kaynar su ilave edilip, tuz katıldıktn sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
7. Altı kapatılıp, 10 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.

Not

* Kuru nane gibi baharatlarla da lezzetlendirebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
bulgur, etli, patlicanli, patlıcanlı, pilavi, pilavı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patlıcanlı Bademli Bayram Pilavı MeyRa Makarnalar Pilavlar 0 04 Nisan 2020 01:54
bulgur pilavı Beatrice IF Sözlük 1 13 Eylül 2019 22:44
Körili Patlıcanlı Bulgur Pilavı N999 Makarnalar Pilavlar 0 17 Mayıs 2012 01:27
Güveçte Kaz Etli Bulgur Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 11 Ocak 2010 19:21
Sütlü Bulgur Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Aralık 2009 14:01