26 Eylül 2009, 19:21 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Otlu Sakızlı Pilav Malzemeler: 500 gram basmati pirinci 150 gram tereyağı 1 çay kaşığı tuz 750 gr etsuyu veya su 1/4 demet ince kıyılmış maydanoz 1/4 demet ince kıyılmış dereotu 1/4 demet ince kıyılmış nane 4 adet taze soğan 1/4 demet hindibağ Yarım çay kaşığı toz zencefil 4 adet dövülmüş kakule 2 adet damla sakızı Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzün. Tereyağı eridikten sonra pirinci ilave edin. 3-4 dakika kavurun. İnce doğranmış otlar ve taze soğanları ekleyin. 4 dakika karıştırarak pişirin. Tuz, zencefil, damla sakızı ve kakuleyi ilave edin. Kaynamış et suyu veya su katarak karıştırın. Ocağın altını kısın ve kısık ateşte 5-6 dakika demlenmeye bırakın. Kaşık yardımıyla karıştırıp sıcak olarak servis edin.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
|
Etiketler |
otlu, pilav, sakizli, sakızlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Domatesli Otlu Pilav Tarifi | Sarya | Makarnalar Pilavlar | 0 | 02 Aralık 2022 15:03 |
Sakızlı Muhallebi | Zen | Tatlılar | 0 | 06 Kasım 2012 18:11 |
Sakızlı Kebap | N999 | Et Yemekleri | 0 | 01 Haziran 2012 16:27 |
Otlu Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:50 |
Osmanlı 'dan Sakızlı Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:21 |