IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Eylül 2009, 19:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kayısılı Bulgur Pilavı




Malzemeler

2 su bardağı bulgur
8 kuru kayısı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
30 gr margarin
2 su bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal
Yeterince tuz

Yapılışı

Kayısıları temizleyip minik minik doğrayın
Kuş üzümünü ayıklayın
Bulguru yıkayıp süzün
Margarini pilav tenceresinde eritip bulguru ekleyin
Hafifçe kavurup kayısı ve üzümleri ekleyin
Suyunu ilave edin ve su kaynayınca tuz ve zerdeçalı koyup tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin
Ateşi kapatıp demlenmeye bırakın
15-20 dakika sonra pilavı küçük kalıplara doldurup servis tabağına ters çevirmek sureti ile ikram edebilirsiniz
NOT : Bu pilava ½ su bardağı tuzsuz soyulmuş beyaz bademde ekleyebilirsiniz. Çok şık ve lezzetli olur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
bulgur, kayisili, kayısılı, pilavi, pilavı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
bulgur pilavı Beatrice IF Sözlük 1 13 Eylül 2019 22:44
Kayısılı, bademli bulgur pilavı Feronia Makarnalar Pilavlar 0 31 Ağustos 2018 14:20
İçli Bulgur Pilavı Lcia Makarnalar Pilavlar 0 20 Ocak 2015 18:40
Kaparili Bulgur Pilavı N999 Makarnalar Pilavlar 1 25 Şubat 2012 02:42
Bulgur Pilavı Tarifi Peri Makarnalar Pilavlar 8 11 Kasım 2010 00:01