22 Mart 2009, 20:52 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Uludağ Pilavı Uludağ Pilavı Malzemeler 3 su bardağı pirinç 100 gr. tereyağı 2 su bardağı kestane 2 adet kesme şeker 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et 1 çorba kaşığı kuru üzüm 1 adet havuç 1 adet portakal 1 çay kaşığı tarçın,yenibahar Tuz,karabiber Yapılışı 3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gr. tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın. Alıntı. | |
|
Etiketler |
pilavi, pilavı, uludağ, uludag |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Uludağ. | Hesna | Sizin Çekimleriniz | 32 | 16 Kasım 2022 17:59 |
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? | yaSmin | Yemek Tarifleri | 6 | 14 Eylül 2019 17:00 |
Uludağ Pilavı | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:44 |
Uludağ'a ilk kar düştü | Violent | Haber Arşivi | 11 | 08 Kasım 2012 11:29 |
Bursa / Uludağ | aLdiana | Marmara Bölgesi | 0 | 03 Mart 2010 14:25 |