22 Mart 2009, 20:35 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ciğerli Pilav Ciğerli Pilav Malzemeler: 2,5 su bardağı pirinç 1 çay bardağı çam fıstığı 200 gr Keskinoğlu tavuk ciğeri 1 çay bardağı kuşüzümü 3 çorba kaşığı tereyağı 4 su bardağı tavuk suyu 2 adet soğan Yarım demet dereotu Tuz Karabiber Hazırlanışı: 2.5 su bardağı pirinçleri ayıklayıp ılık suda 20 dakika bırakın. 1 çay bardağı çam fıstığını ayıklayın. Üzümleri temizleyip 20 dakika suda bekletilin. Ciğerleri temizledikten sonra fındık büyüklüğünde doğrayın. Soğanı ince ince kıyın. Bir tencerede bir çorba kaşığı tereyağı ile çam fıstığını biraz pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanları ilave ederek iyice kavurun. İçine ciğerleri katıp biraz daha kavurun. Tavuk suyunu bir tencereye koyup kaynatın. İçine biber, yenibahar ve suyu süzülen kuş üzümü ilave edin. Pirinçleri yıkayıp iyice süzdürün. Bir tencereye iki çorba kaşığı tereyağını koyun üzerine pirinci ilave edin ve yedi-sekiz dakika kavurun.İçine önceden hazırlamış olduğunuz kuş üzümlü harcı ilave edin. Bir taşım da kaynattıktan sonra kapağı kapalı olarak fırına verin. 15-20 dakika fırında pişirdikten sonra beş dakika demlendirmeye bırakın. Pilav demini aldıktan sonra içine dereotu ilave edilip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Alıntı. | |
|
Etiketler |
ciğerli, cigerli, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sebzeli Ciğerli Püre | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 23:27 |
Ciğerli İç Pilav | oneofgirl | Makarnalar Pilavlar | 0 | 29 Ağustos 2013 17:50 |
Ciğerli Biber Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 02 Şubat 2010 03:32 |
Ciğerli Tavuk Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 11 Ocak 2010 18:20 |
Ciğerli Omlet | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 16:51 |