![]() |
Dereotlu Üzümlü Pilav Dereotlu Üzümlü Pilav Malzemeler: 2 bardak pirinç 3 barda su tereyağ 1 paket dolmalık fıstık 4 yemek kaşığı kuş üzümü yarım demet dereotu tuz Hazırlanışı: Pirincimizi ayıkladıktan sonra derin bir kaba koyuyoruz ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ilave ederek yarım saat bekletiyoruz bu arada üzümlerimizin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayarak bir kenara alıyoruz tereyağını pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz ,yap eridikten sonra dolmalık fıstığı ilave ederek biraz fıstıkları kavuruyoruz fıstıklarımız kavrulduktan sonra 3 bardak su,tuz ve kuş üzümlerimizi ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz pilavımızın suyu kaynadıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçimizi ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz pilavımız piştikten sonra tencerenin ağızına bir kağıt havlu koyarak yarım saat demlenmeye bırakıyoruz en son servis aşamasından önce pilavımıza ince kırdığımız dereotunu ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve servis ediyoruz Alıntı. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:43. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk