22 Mart 2009, 20:21 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Osmanlı 'dan Sakızlı Pilav Osmanlı 'dan Sakızlı Pilav Malzemeler: 1 kg. kuzu kuşbaşı et. ama diğer etlerden yapmak istiyorsanız etleri pişirin. 400 gr. pirinç 100 gr. tereyağı 2 parça damla sakızı. dövülmüş toz halinde yarım çay kaşığı tarçın 1 de olabilir isteğe göre 1 kg. soğan Yapılışı: Soğanları robotta suyu çıkana dek parçalayın.bir tülbentte suyunu sıkın..elde ettiğiniz soğan suyuna normal su katarak 4 bardak suya tamamlayın..eti yıkayıp süzün..pirinci ayıklayıp yarım saat sıcak suda bekletin ve bolca yıkayıp süzün..etin yarısını orta genişlikte bir pilav tenceresine koyun..üzerine pirincin yarısını yayıp etin kalanını yayın..en üstünü yine pirinçle kaplayın..tuz, tarçın,sakız ve soğan suyu ile su karışımını üzerine döküp ,çok kısık ateşte pişirin..demlendirip servis edin. Alıntı. | |
|
Etiketler |
dan, osmanli, osmanlı, pilav, sakizli, sakızlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sakızlı İrmik Tatlısı | Elysian | Tatlılar | 0 | 23 Haziran 2014 12:56 |
Sakızlı Türk Kahvesi | oneofgirl | İçkiler İçecekler | 0 | 15 Ağustos 2013 16:03 |
Sakızlı Muhallebi | Zen | Tatlılar | 0 | 06 Kasım 2012 18:11 |
Sakızlı Kebap | N999 | Et Yemekleri | 0 | 01 Haziran 2012 16:27 |
Otlu Sakızlı Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:21 |