![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Türkistan Pilavı Türkistan Pilavı Malzemeler 1 kg. havuç 2 kilo tavuk but veya 2 tavuk göğsü 4 orta boy soğan 1 kilo calrose pirinç tuz,karabiber,kimyon 3 yemek kaşığı salça Yapılışı soğanları yarım ay şeklinde doğrayarak pembeleşinceye kadar kavururuz.isteğe bağlı olarak doğradığımız tavuk etlerini ekleriz ve pişmeye dönünceye kadar birlikte kavurmaya devam ederiz.tavuklarımız istediğimiz kıvama gelince orta kalınlıkta julien doğradığımız havuçları ekleriz ve havuçlar yumuşayıncaya kadar birlikte kavurmaya devam ederiz.havuçlarımız yumuşadıktan sonra salçamızı,tuz.az miktarda karabiber ve damak tadına bağlı olarak çok miktarda kimyonumuzu ekleyerek tüm malzemeyi karıştırırız.daha sonra 3.5 su bardağı suyumuzu ekleyerek malzemelerimizi pişmeye bırakırız.suyumz koyduğumuz miktarın yarısına kadar gelince daha önceden sıcak suyla ıslattığımız 1 kg. pirincimizi ekleyerek ocağımızı orta ateşe getiririz.suyu çekince altını kısarak bir miktar daha pişiririz.pirinçlerimiz yumuşamaya başladığında üstüne tenceremizde küçük ve hafif bir kapak ki bu bir tabakta olabilir kapatarak,demleriz. Alıntı. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
pilavi, pilavı, turkistan, türkistan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
THY, Türkistan’a ilk uçuşunu yaptı | NurSima | Güncel ve Son Dakika Haberler | 0 | 22 Mayıs 2021 15:12 |
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? | yaSmin | Yemek Tarifleri | 6 | 14 Eylül 2019 17:00 |
Doğu Türkistan'da Şiddetli Deprem | Rhytia | Haber Arşivi | 0 | 13 Şubat 2014 12:38 |
Doğu Türkistan Uygur Devleti | Zen | Tarih | 0 | 06 Aralık 2012 16:15 |
Doğu Türkistan | stonecypher | Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar | 0 | 25 Aralık 2010 13:07 |