16 Kasım 2008, 16:47 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Bezelyeli Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 kap pirinc, yikanmis ve suzulmus 2 kap su 1/2 kap bezelye, dondurulmus 2 yk zeytinyag 2 yk dereotu, ince dogranmis 1 tk tuz 1 cimdik karabiber Yapılışı: Once suyu orta boy bir tencerede kaynatin. Atesi kisiga getirin, pirinc, bezelye, yag, tuz ve karabiberi koyun. Karisitirip, tencerenin kapagini yarim kapatin. Pirincler suyunu tumuyle cekince ocagini kapatin. Dogranmis dereotunu pilav ile karistirin. Birkac dakika kenarda demlenmeye birakin. Sicak, ilik veya soguk olarak her turlu et ve tavuk yemegi yaninda servis yapin. Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
bezelyeli, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bezelyeli Pay | Elysian | Sebze Yemekleri | 0 | 06 Mayıs 2014 16:11 |
Bezelyeli Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 14:00 |
Bezelyeli yaz pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:34 |
Bezelyeli Yumurta | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 02:41 |
Bezelyeli Kiş | Süslü | Hamur İşleri | 0 | 11 Kasım 2008 20:51 |