15 Kasım 2008, 22:12 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Mantarlı Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; 1 Adet soğan 200 gr mantar 2 Su bardağı pirinç 3.5 Çorba kaşığı tereyağ 3.5 Su bardağı et suyu 2-3 Dal nane Tuz, karabiber Hazırlanışı; Pirinci sıcak tuzlu ile ıslatın. Soğanı ince doğrayın. Mantarları bol suda iyice temizleyip doğrayın. Geniş bir tavada tereyağının yarısını eritip soğan ve mantarı 3-4 dakika kavurun. Biraz su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Kalan tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin ve orta ateşte 2-3 kez karıştırarak kavurun. Pirinç taneleri şeffaf bir görünüş alınca 3.5 su bardağı et suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynayınca ateşi kısın. Suyunu çekmeden 5-6 dakika önce mantarlı karışımı ilave edin. Kısık ateşte 5-6 dakika dinlendirin. Nane yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
mantarlı, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mantarlı Pilav Tarifi | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 19 Mayıs 2013 00:30 |
Mantarlı pilav (vezirköprü samsun) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:34 |
Güveçte Mantarlı Pilav | Dilara | Makarnalar Pilavlar | 0 | 23 Nisan 2010 13:24 |
Fıstıklı Mantarlı Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 13:47 |
Mantarlı Bulgur Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:56 |