11 Kasım 2008, 20:28 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Japon Mutfağından Lezzet : Nabeyaki Udon Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hazırlama süresi : 15 dk. Pişme süresi : 15 dk. Malzemeler : 190 gr. udon (noodle veya erişte) 1 yaprak çin lahanası 1 yumurta 2 su bardağı balık suyu 2-3 shitake mantarı 3-4 ıspanak yaprağı 2 çorba kaşığı soya yağı Yarım pırasa Yarım havuç Hazırlanışı : Sebzeleri yıkayıp süzün. Çin lahanasını irice doğrayın. Pırasayı dilimleyin. Havucu önce boyuna, sonra enine ikiye kesin. Mantarların üzerini bıçakla çizin. Soya yağını kızdırdığınız tavaya sebzeleri ekleyin. Soteledikten sonra tavayı ateşten alın. Balık suyunu güveç kabında ısıtın. Üzerine udonları ekleyin, hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine yumurtayı kırdıktan sonra güveci ateşten alın. Özel kaşık ve kase ile servis yapın.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
japon, lezzet, mutfağından, nabeyaki, udon |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Japon Yuji'nin ilginç hikayesi! Türkiye'de tadına baktığı lezzet hayatını değiştirdi | CORDON BLEU | Yaşam ve Detay | 2 | 27 Mart 2022 17:00 |
Japon Harfleri - Japon Harflerinin Türkçe Karşılığı | PySSyCaT | Yabancı Diller | 0 | 28 Ekim 2014 10:52 |
Japon Usulü Dana Eti Ruloları - Japon Mutfağı | Sevda | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Temmuz 2013 22:50 |
Japon Güneşi Yemek Tarifi - Japon Mutfağı | Sevda | Dünya Mutfakları | 0 | 21 Temmuz 2013 21:02 |
Japon Mutfağından > Füme Somonlu Suşi Tarifi | Violent | Yemek Tarifleri | 1 | 27 Eylül 2012 16:01 |