IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2011, 11:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Contemporary İstanbul'a 62.000 Ziyaretçi..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking ve destek sponsorluğunu Zorlu Center'ın üstlendiği Türkiye'nin ilk ve tek çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul bu sene 526 sanatçı, 3000 eser, 20 ayrı ülkeden 42'si yurtdışı, 48'i yurt içi olmak üzere 90 çağdaş sanat galerisi ile beraber birçok paralel etkinlik ve projeye ev sahipliği yaptı.

Türkiye'nin uluslararası tek çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul 6. Yılını kutlarken sanatseverlerin, koleksiyonerlerin, yerli ve yabancı basının akınına uğradı. 23 Kasım günü açılan fuarı 5 günde 62.000 sanatsever, 2.100 koleksiyoner ziyaret etti. Bu yıl İstanbul Kongre Merkezi'nin de dahil edilmesiyle fuar alanı iki katına çıkarken ziyaretçi sayısında da geçen seneye göre %20 artış oldu. Sergilenen 80 milyon TL değerinde eserin % 75'i sahiplerini buldu.

Yabancı galeriler arasında Mario Mauroner, Krampf, Edge Of Arabia öne çıkarken, Kore çağdaş sanatı ve "New Horizons - Yeni Ufuklar" bölümünde konuk edilen Körfez Bölgesi sanatçıları büyük bir ilginin odağı oldu. Rampa, Galerist, Nev, Pilot, Artist, Mana, Elipsis, Dirimart, x-ist ilgi ise öne çıkan Türk galerileri arasındaydı.

Komet'in 70. Yaşı şerefine düzenlenen "O Değilse Başkasıdır- Esrarengiz" sergisi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

CI Dialogues Konferans Serisi'nde Sotheby's Institute of Art, Londra Sanat Yönetimi Programı Başkanı Dr. Iain Robertson, Contemporary Istanbul Danışma Kurulu Üyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Akay, Akbank Sanat Direktörü Derya Bigalı, İKSV Direktörü Görgün Taner, Arkas Koleksiyonu Sanat Danışmanı Karoly Aliott, Küratör Başak Şenova, Proje 4L Kurucusu ve Koleksiyoner Can Elgiz, Erste Group Sanat Koleksiyonu Danışmanı ve Küratör Walter Seidl, Sanat Danışmanı- Küratör Hans Irrek, CI Genel Koorinatörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın konuşmaları izleyiciler tarafından büyük ilgiyle takip edildi. CI Dialogues'ta sanat yönetimi, sanat kurumlarının geleceği, çağdaş sanat piyasası, sanat koleksiyonları, Körfez Bölgesi sanatı tartışıldı.

Sanat ve eğlence aynı sahnede

Geleneksel Contemporary Istanbul'un açılışında olduğu gibi kapanış partisinde de izdiham yaşandı, fuarın katılımcıları yanında İstanbullu sanat severlerin katıldığı FG 93.7 işbirliğiyle The Hall Urban Style'da düzenlenen ve fuarın bu yılki sloganı olan "The Art Destination" bu çerçevede "The Night Destination" partisi ile kapandı.

Günlük hayatın içine karışan sanat

Contemporary Istanbul bu sene İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nın sınırlarını aştı. İlk defa fuar kapsamında eserler Nişantaşı çevresinde sergileniyor, sanat kamusal alanlarda sergileniyor. İspanyol sanatçı Carlos Aires'in (Mario Mauroner Contemporary Art, Viyana) "Es Pain" isimli renkli yerleştirmesi The Sofa Hotel'in ön cephesinde görülebilecek. Azade Köker'in "Bayrak/Göz" isimli yerleştirmesi Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Girişi'nin simgelerinden oldu. CI bu etkinliğini yıl boyunca sürdürecek.

Fuarın getirdikleri:

Contemporary İstanbul, İstanbul'un son dönemde yaşamakta olduğu kültürel ve sanatsal değişim sürecinin sahnesi olması yanında belgesi oldu.

İstanbul Bienali; İstanbul'u dünyada bir estetik merkezi yaparken Contemporary İstanbul estetik yatırım öncelikli sermayenin odaklandığı bir İstanbul'u dünyada konumlandırıyor.

Contemporary İstanbul'u Şangay, Hong Kong, Dubai, Abu Dhabi ve Beyrut Sanat Fuarları yönetici ve direktörleri izledi. Dubai, Abu Dhabi ve Beyrut fuarları direktörleri birbirlerinin yaklaşımlarında habersiz olarak Contemporary İstanbul ile işbirliği yapmayı teklif ederken Contemporary İstanbul'un bölgede merkez olma yanında "lokomotif" olduğunu belirttiler.

Contemporary İstanbul'a ilk kez katılan galeriler yanında Seul'un önde gelen sanat merkezi Seul Art Center'in Y.K. Başkanı Yong Chul SHIN karşılaştığı Türk çağdaş sanatının seviyesi ve niteliğine hayran olduğunu, ayrıca İstanbul'da gördüğü estetik-piyasa-koleksiyoner ilişkisinin de kendilerini son derece etkilediğini ve önümüzdeki yıl Seul'de gerçekleşecek olan Türk çağdaş sanatı sergisinin Seul'de büyük ilgi göreceğinden emin olduğunu belirtti.

Katılımcı Türk galerileri, Contemporary İstanbul'un yarattığı estetik gelişme yanında, doğan ekonomik performansın giderek büyüdüğünü ve piyasanın heyecan yaşadığını ifade ettiler.

Uluslararası katılımcılar fuarın zamanlamasını özellikle önemli ve yararlı bulduklarını belirttiler.

Contemporary İstanbul yönetimi 2012 yılında 20 sanatçı ve 100 eser ile iki ayrı ülkede Türk Çağdaş sergisi yapma kararı aldı. Birincisi Mayıs ayında Güney Kore'nin Seul kentinde ve ikincisi de aynı yıl Eylül ayında İngiltere Londra'da yer alacak olan bu iki serginin başarısı şimdiden konuşulur oldu, Kore'den katılan basın mensupları bu sergiyle ilgili şimdiden heyecan duyduklarını belirtirken Türk sanatçılarının göreceği ilgiden emin olduklarını belirttiler.

Contemporary İstanbul'u Türkiye içinden yazılı, görsel ve dijital yayın organlarından 1000 basın mensubu izlerken Körfez Ülkeleri, Kore, Çin, Singapur gibi uzak doğu ülkeleri yanında Almanya, İngiltere, ABD, İspanya, Fransa, İtalya gibi Avrupa Ülkelerinden 100'e yakın basın mensubu izledi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
contemporary, istanbula, ziyaretci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan 16. Contemporary İstanbul'a ziyaret CyBeR Kültür ve Sanat 0 09 Ekim 2021 12:34
Farklı kuşaklardan 7 sanatçı Contemporary İstanbul'da CyBeR Kültür ve Sanat 1 07 Ekim 2021 17:38
16.Contemporary Istanbul’un ön izlemesine yoğun ilgi CyBeR Kültür ve Sanat 0 07 Ekim 2021 17:19
16. Contemporary Istanbul, Tersane İstanbul’da başlıyor CyBeR Kültür ve Sanat 0 01 Ekim 2021 16:38