IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mayıs 2018, 14:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kulak temizleme çubuğunun yol açabileceği 5 tehlike!




Kulak çubukları kulaklardaki kıvrımlı alanların temizlenmesi ve kulaktaki suyu emmek amaçlı oluşturulmuştur. Ancak günümüzde bu çubuk kulağın derinlerine sokulduğunda bir takım hastalıklara ve zararlara yol açabiliyor. Bunlardan bazılarını yazımızın devamında inceledik.

Enfeksiyon

Özellikle yaz aylarında havuz, deniz ve duş esnasında suyla temas artarken; kulağını sık sık temizleme ihtiyacı hisseden ve kulak çubuğuyla karıştıran insanlar, dış kulak yolunda gözle görülmeyen bazı çiziklere, zedelenmelere yol açabilir. O zedelenmeler ve çatlaklar da kirli maddelerin dış kulak yolunda iltihaplanmasına neden olabilir. Haliyle çok kolay enfeksiyon kapılabilir. Bu nedenle bilinçsiz hareket etmemek, kulak çubuklarını kulakların derinliklerine sokmamak gerekir.

Kulak zarında delinme meydana gelebilir

Kulak zarı yaklaşık 2.5-3 santim ileride yer alır. Ani ve aşırı basınç değişiklikleri, patlama, aşırı ses, travma, tokat atma ve darp gibi nedenlerle kulak zarı delinebildiği gibi kulağın, kulak çubuğu ve herhangi sivri bir madde ile kurcalanması sonucu da kulak zarı zarar görebilir ve delinebilir. Bu sebeple özellikle havuz, deniz ve duştan sonra kulağın nemini almak yeterlidir.



İşitme kaybına yol açabilir

Kulak doğal yapısı gereği kendi kendini temizleme özelliğine sahiptir. Kulak kirleri, sanılanın aksine kulağımız için faydalıdır. Ancak kulak çubuğu ile bu faydalı kirlere müdahalede bulunarak zarar verebiliriz. Bilinçsiz kulak çubuğu kullanımı kulak tıkanıklıklarını hatta işitme kaybını beraberinde getirebilir.

Kirler daha da geriye itilebilir

Normalda dış kulak yolu kahverengi bir salgı yapar. Dış kulak yolunu enfeksiyonlardan koruyan bu salgı dış kulak yolu tarafından dışarı atılır. Ama biz onu günlük yaşantımızda göremeyiz. Dışarı atılmasında problem olması durumunda ise bu salgı içeride birikebilir. Biriken salgı, kulak çubuğu ile temizlenmeye çalışılırken tam tersi o biriken salgılar daha da içeri itilip birikmesine yol açılabilir, dış kulak yolu kanalı kapanabilir.

Mantara neden olabilir

Kulak çubukları normalde kulak kepçesindeki kıvrımlı yerlerin temizlenmesi amacıyla üretilmesine karşın, kulak kanallarının içini temizlemek için bilinçsizce derinliklere sokulduğunda kulağın kendi kendini doğal yoldan temizleme mekanizmasını bozar. Bu durumda buşon denilen yapıların ortaya çıkmasına neden olur. Buşon yapıları da suyla temas ettiğinde kokuşup mantar gelişimine neden olabilir. Kulak çubukları kulağımızda temizlik olarak sadece en dış kısmın nemini almak ya da kurulamak amaçlı kullanılabilir. Ama kulak kiri nedeniyle kulakta bir tıkanma olduğunda KBB uzmanı tarafından kirin temizlenmesi en doğrusu yöntemdir.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
kulak çubukları, kulak temizleme, kulak zarı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kulak Çubuğunun Yol Açtığı 5 Tehlike Lcia Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 17 Ocak 2015 18:21
Kulak tüpü ameliyatının orta kulak iltihabı tedavisindeki yeri nedir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 27 Eylül 2014 23:31
Kronik orta kulak iltihabının kulak zarına etkisi nedir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 27 Eylül 2014 23:29
Kırığın yol açabileceği olumsuz durumlar nelerdir? Sır Sağlık Köşesi 0 17 Eylül 2011 12:00
Browser'de kaydırma çubuğunun otomatik hareketi. Hayat HTML/CSS/JavaScript 0 07 Şubat 2009 14:58