26 Aralık 2012, 19:02 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Guatr Düşmanı Yiyecekler Guatr düşmanı yiyecekler Dereotu Öğünlerden 15 dakika önce 1 yemek kaşığı dolusu taze dereotu çiğnendikten sonra 2-3 yudum su ile yutulur. Bu kür tiroit hormonlarını dengeler, sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Küçük nodülleri tamamen yok eder. ... Soğan-sarımsak İyot içeren yiyecekleri tüketmek guatrın iyileştirilmesinde en etkili yöntemdir. Doğal olarak iyot içeren bitkiler havuç ve şalgamdır. Özellikle soğan ve sarımsak hem B vitamini, hem iyot içererek guatra karşı çok faydalıdır. Kuruyemiş Tiroitlerin çalışması ve guatrın etkinliğini yitirmesi açısından kuruyemişler de önemli görevler üstlenir. Antep fıstığı, badem, fındık ve ceviz guatr hastaları için önerilir. Yine de fazla yenmemesi tavsiye edilir. Süt ürünleri B vitamini tiroit bezlerini destekler aynı zamanda iyodun etkisini arttırır. Süt ve süt ürünleri, karaciğer, böbrek, mantar ve elenmemiş undan yapılmış ekmek B vitamini zenginidir. Deniz ürünleri Deniz mahsulleri omega- 3 yağı açısından zengin bir besin kaynağıdır. İçerdiği selenyum minerali tiroit bezlerinin normal işleyişi için gereklidir. Metabolizma için çok gerekli olan tiroit hormonlarının üretimi için yeterince iyot alınmalıdır. Dut ve dut kurusu Guatra karşı iyi gelen en iyi meyve duttur. Dutun tazesi de kurusu da tirotilerin çalışmasını sağlar. Aynı zamanda guatrın en büyük düşmanı olan kabızlığı önler. Bolca tüketilmelidir. | |
|
Etiketler |
düşmanı, guatr, yiyecekler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Guatr Ameliyatı | YapraK | Kulak Burun Boğaz Sağlığı | 0 | 28 Eylül 2009 22:39 |
Guatr uzman doktor yazısı | YapraK | Kulak Burun Boğaz Sağlığı | 0 | 28 Eylül 2009 19:19 |